Parfüm Kalıcılığı Ve Saklanma Şekilleri

Üzerinize sıktığınız parfümlerin kalıcı olması için öncelikle yapmanız gereken şey, parfümü belli aralıklarla sıkmaktır. Çünkü, havanın nem dengesi ve derecesi, buna bağlı olarak da, mevsimler durumlar, parfümün kalıcılık derecesini belirleyen unsurlar olacaktır. Örneğin, yaz mevsiminde iseniz ve hava sıcaklığı yüksekse, üzerinize sıktığınız parfüm çabuk uçacaktır.

Bu yüzden kalıcılığını sağlamak amacıyla parfüm, yenilenmeli ve 1 saat ile 1 buçuk saat aralığında tekrar sıkılmalıdır. Ancak havada nem derecesi fazla ise parfümün kalıcı olma süresi uzar. Dolayısıyla da parfüm sıkımı 2 saat ile 3 saat arasında yenilenmelidir. Kış mevsiminde parfümün uçması için gerekli sıcaklık bulunmaz. Peki ya parfümü nerede saklamalıyız? Bu sorunun cevabını başlıklar halinde özetleyecek olursak;

En ideal alan buzdolabı olacaktır. Yeterince karanlık ve soğuk bir yer olduğundan parfüm, tazeliğini korur. Tıpkı kahveyi saklamak gibi. EDP ve EDT tarzı parfümlerin saklama süresi 3 yıldır. Çünkü aromaları yoğundur. Parfümün rengi ve kokusu değişmişse kullanılmamalıdır.

Sahip Olunan Koku

Bir kokuyu satın alabilmeniz için önce onu benimsemeniz ve vücudunuza yakışıp yakışmadığını anlamanız gerekir. Bir kozmetik veya parfümeri dükkanına gidip orijinal parfümlerin testerlarını deneyebilir ve maddi durumunuz gerçek parfümleri almaya yetmiyorsa outlet parfüm seçeneğini kullanabilirsiniz. Özellikle erkeklerin, tercih ettiği outlet erkek parfüm kokuları, fiyat olarak daha uygun olduğundan ilk tercih sebebidir. Bu outlet parfümleri satın almadan önce de tester parfüm kullanarak, kokunun üzerinizde nasıl bir etki bıraktığını anlayabilirsiniz.

Parfüm Kalıcılığı Ve Saklanma Şekilleri

Parfüm Neden Kullanılır ?

Parfüm Kalıcılığı Ve Saklanma Şekilleri

En İyi Parfüm Nasıl Alabiliriz ?

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir