Gümrükte Takılan Ürünler Nerede Satılıyor?

Birçok kişi internetten alışveriş yapmayı kolay bulduğundan dolayı tercih eder. Yurt dışından da sipariş verilebildiği için internet alışverişleri oldukça popüler hale gelmiş durumdadır.

Ancak bazen verilen bu siparişler gümrüğe takılır ya da unutulabilir. Bu ürünler gümrük idarelerine bağlı olan depolarda bekletilse de bir süre sonra depoların da boşaltılması ve yeni gelecek olan eşyalara yer açılması gerekir. Dolayısıyla tüm bu eşyalar insanların faydalanabilmesi için satışa çıkarılır. Takılar, elektronik eşyalar, kıyafetler, aksesuarlar gibi pek çok farklı ürün gümrük idarelerinin yaptığı bu satışlarda yer alır. Piyasa değerine göre son derece uygun fiyatlarla satılan bu ürünler ihale ya da perakende yoluyla satılır. İsteyen herkes bu ihalelere katılarak ya da perakende satış mağazalarına giderek ürünleri satın alabilir.

Yurt Dışından Alınan Ürünler Gümrüğe Neden Takılır ?

Yurt dışından gelen siparişlerin gümrüğe takılması oldukça doğal bir durumdur. Genellikle 75 Euro altındaki ürünler gümrüğe takılmaz. Ancak bu ihtimal az olsa da zaman zaman 75 Euro’dan ucuz olan ürünler de gümrükten geçmeyebilir.

Eğer siparişiniz büyük bir kolideyse ve üzerinde yazan ücret düşük bir miktarsa gümrük memuru bunun doğru olmadığını düşünerek koli içerisinde bulunan ürünü görmek isteyebilir. Dolayısıyla da gümrüğe gitmeniz gerekebilir. Paket sizin de gözetiminizde açılarak ürün kontrol edilir. Bunların yanı sıra 75 Euro üzerindeki gönderiler de gümrüğe takılır. Bunun sebebi ürünün pahalı olmasıdır ve gümrük memuru tarafından hesaplanan gümrük vergisini ödediğiniz takdirde paketinizi kolayca alabilirsiniz.

Tüm ürünler şahsi ya da ticari eşya olarak incelenerek gümrük işlemleri buna göre ilerler. Aynı eşyadan birden fazla olması ürünün ticari amaçlı olarak geldiğini gösterebileceğinden dolayı bu paketler de gümrüğe takılabilir. Bu ürünler için de gerekli kontroller yapıldıktan sonra teslim alabilirsiniz. Sahipleri tarafından teslim alınmayan tüm bu eşyalar depolarda bekletilir.

Gümrüğe Takılmış Olan Ürünler Nasıl Satın Alınır ?

Gümrük malları olarak bilinen tasfiye edilmiş ürünler zaman zaman satışa çıkarılır.  İhale yoluyla yapılan satışlara isteyen herkes katılabilir. Bu ihaleler belirlenen zamanlarda internet üzerinden yapılır. Gümrük e-ihalelerinde satın alınacak ürün için bir teminat bedeli yatırılır. Bunun yanı sıra Ticaret Bakanlığı’na bağlı perakende satış mağazalarını ziyaret ederek de dilediğiniz ürünleri satın alabilirsiniz.

Gümrüğe takılan ürünler arasında aradığınız parfümü, istediğiniz cep telefonunu ya da beğendiğiniz bir ayakkabı modelini bulabilirsiniz. Oldukça uygun fiyatlı olan bu eşyalardan dilediğinizi satın alabilirsiniz.

Gümrük mallarıda gümrüğe takılan birbirinden kaliteli ürünleri alabilmeniz için bir seçenektir. Pek çok eşyayı piyasa değerinin altında bulabilir ve güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz. Restoran ve kafe malzemelerinden medikal cihazlara, parti süslerinden endüstriyel güvenlik sistemlerine kadar aklınıza gelebilecek pek çok ürüne gümrükmallarısatisi’nden uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.

Bütçenize uygun parfümler için burayı okuyabilirsiniz..

Gümrükte Takılan Ürünler Nerede Satılıyor?

Tester Ve Orjinal Parfüm Tercihleri

Gümrükte Takılan Ürünler Nerede Satılıyor?

Gümrükten Ürün Almak İçin Neler Gereklidir ?

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir